Gena Mantuitorilor
„Dacia secretã” (Editura Arhetip) este, în opinia mea, nu numai capodopera lui Adrian Bucurescu, ci si una dintre cele mai valoroase cãrti de istorie realã. Si pentru cã vorbeste argumentat despre noi, cei dintâi, este trecutã sub tãcere, evident! Un fragment din aceastã lucrare pretioasã puteti gãsi aici; este povestea Copiilor Cerurilor, Mesia – Zamolxienii veniti pe lume cu aproximativ 3.000 de ani în urmã. Nasterea lui Iisus, cea mai cunoscutã Întrupare, avea sã aibã loc 1.000 de ani mai târziu. Cumparati cartea! Pentru mai putin de 20 de lei veti face un salt spiritual inestimabil.
 
 
Printii divini
 
Inscriptiile tracice plaseaza locul nasterii si copilariei Gemenilor Ceresti la apus de Marea Neagra. Pe un altar de piatra s-a descoperit, aproape de  Struga (Macedonia), urmatoarele versuri:  „MAKON TE EYSOY/ EPIK A DOS NEYKOI/ MA CHATAS/ GEN TH-IOY KAS / PHILIPPOS MOYNTAN/ NOYANE THEKAN/ S-TRA TE GONII KIAN”
Traducere: „Magii, cand au auzit vestea despre cei doi nascuti pe tarmul de apus al Lacului Alb, au pornit indata de la Marea Neagra, catesitrei in goana cailor”.
Pe un bloc de marmura gasit in cimitirul de la Tuzla (Constanta), se afla aceasta inscriptie:
EPI-FLI-SERVAN/ DOY TOYPE RIVAN/ KOM KAIAR/ HONTAN/ E GEN E TOEX A/ GINLIKE
 Traducerea este urmatoarea: „De pe colina inflorita, doi Feti-Frumosi vin sa bata dusmanii. La Apus este Templul Nasterii Curate”.
Pe un bloc de calcar de la Hinog (judetul Constanta) scrie: VONE LA VUKALAN DEV LIE AE VAEL IKRI YSAS, in traducere: „La Apus de Ochiul (Lacul) Lin, doi copii in flori a nascut Aurora (Cea Luminoasa)”. Acest loc sacru s-a numit NETIN-DAVA, „Cetatea Nasterii”, si se afla pe malul apusean al lacului Saratuica, in stanga Ialomitei. Colina de la apusul acestui lac este numita si acum La Deal, amintind de ostrovul Delos, unde grecii spuneau ca s-a nascut Apollon si Artemis. Orfeu prorocise ca la 12 veacuri de la moartea lui se vor naste doi Copii Sfinti, ce vor mantui lumea.
O alta inscriptie, descoperita pe un altar aflat la confluenta raului Timis cu Bistra, confirma ca Printii Cerului s-au nascut conform profetiilor: CORNELIAE/ SALONINAE/ AUG CONIUG/ GALLIEN-I-AUCH/ ORDOMUN/TIB DEVNUM/ MAIES/ TA FENS, in traducere: „Aprindeti luminile, caci s-au nascut, pe malul apei, conform previziunilor, Doi Sfinti. Laudati sa fie!”. Acest text a fost creat pe vremea cand latina nu era decat un dialect al limbii trace, asa ca ultimii preoti romani nu l-au mai inteles. Totusi, din motive mistice, ei il reciteau periodic. Imnul era cunoscut sub titlul „Carmina Saliaria”: OZEULO DOI ZESO OM NIAVERO, AD PATULA COEMISSE. IANCUS I ANES DUO-NUSCERU SES DUNU SIANUS. VE VET POM MELIO SEUM RECUM.
 Traducerea: „Cei doi prunci au coborat din cer. In padure au crescut (s-au adapostit). Inca din anii copilariei ei intelegeau totul. Din tot sufletul, mereu sa-i invocam!”.
 
Zeita magiei si a razboiului
 
Evenimentul miraculos, petrecut in urma cu peste 2.700 de ani, a fost numit de traci BELA-GINES, adica „Nasterea Curata”, de acolo venind numele de Baragan, taramul unde s-a petrecut acest fapt divin. De la KARTUM (nascutii, nasterea) si de la CHER-SONES (Fiii Cerului) provine romanescul Craciun. O statueta reprezentand-o pe Zeita Mama alaptandu-si pruncii a d13fost gasita tocmai in Galia, tara celtica. Nu e de mirare, intrucat Sfantul Origenes, in „Philosophumenta”, precizeaza ca druidismul la celti a fost introdus de „tracul Zamolxis care invatase pe druizi, printre altele, si divinatiunea prin fise si numere”. In legendele trace se spune ca Maria, Fecioara Divina, a pogorat pe Pamant in chip de prunca, a fost adoptata de o pereche care nu avea copii, iar in adolescenta a intrat in templu, ca vestala. Acolo a anuntat-o trimisul Cerului, CAEPROEZUS, ca va naste un baiat si o fata, fii ai Domnului Universului. Afland ca tanara vestala e insarcinata, superioara templului a alungat-o, iar Maria s-a ascuns pe o colina impadurita. Acolo a fost persecutata de duhul malefic al Universului. In clipele nasterii, spiritul rau i-a lovit sanii cu o piatra si astfel laptele zeitei a tasnit pana la cer, iar stropii cazuti pe Pamant l-au ars si l-au alungat pe cel rau. Alti stropi au ramas pe cer si au format Calea Lactee.
Intr-o zi, pe cand Pruncii Divini trecusera de sapte luni, Fecioara i-a hranit si i-a adormit; apoi a adormit si ea. Atunci au coborat din cer cete de ANSES (ingeri) si au „condus-o” in cer, la palatul ei de imparateasa, caci asa poruncise TATO-NI-PAL, „Tatal Cerurilor”. Pruncii au fost adoptati de o familie de geti. Ziua inaltarii Mariei s-a numit in calendarul getic RESCU-TURME sau TRAM-A-RISCA, in traducere „Adormirea Reginei”, TRAN-S-MARISCA – „Somnul Magnificei”, TURMA-S-GADA – „Adormirea Doamnei (Zeitei)” ori ADRAM-YT-TION – „Adormirea Zeilor”. Intr-o legenda romaneasca, Sfanta Maria are si o fata, pe langa un baiat, dar fata este adoptata (Lumanarica). In alte legende, Fecioara Maria este Muma Soarelui si a Lunii, mostenire clara a treimii LETO-APOLLON-ARTEMIS. La traci, Imparateasa Cerurilor avea urmatoarele nume: CHAREY -„Fecioara”, LETO – „Voinica”, MARIA – „Mareata”, MARIAN – „Floare de Mar”, VRELAM – „Domnita; Fecioara”, etc. Si pentru ca suferise, ca orice mama, la uciderea fiului ei, i se mai spunea si AVRASAZ ori AVRAZAX, „Mahnita”, „Indurerata”, „Manioasa”, „Furioasa”, „Razboinica”. De aceea a fost adorata ca o zeita a razboiului, de celebrele AMA-ZONES („Femei Minunate”), preotesele luptatoare ale dacilor. Aceleasi razboinice o considerau pe Doamna Universului si patroana a magiei albe.
Pe o gema descoperita la bisericuta Garvãn (jud. Tulcea), Doamna Vrajitor este infatisata cu un cap de pasare, corp omenesc si picioare in forma de serpi. In mana dreapta tine un bici, iar in stanga un scut. In jurul ei se afla urmatoarele versuri: SI THEMEN A VRELAM/ AENIO LOVON HENTAM/ AEI IOYO/ IAO IAO.
Traducere: „Daca te inclini Fecioarei, mereu vei invinge dusmanii (relele). Glorie! Marire! Ave! Ave!”. Pe revers este o inscriptie cu semne mistice getice. Aceeasi figura stranie apare si pe ogema din agat, descoperita la Romula, pe revers avand gravat cuvantul AVRAZAX – „Manioasa”. Tot la Romula, pe o gema din jasp, se afla tot zeita Maria, in jurul careia scrie AVRASAZ – „Indurerata”, iar pe revers scrie IAO MARIA ABLAN ATHANA ABA CHAREY (Ave Maria! Deplina multumire Fecioarei!).
 
Lupoaica, mama primilor apostoli
 
Legendele sacre ale getilor spuneau ca dupa inaltarea Mariei, copiii ei au fost adoptati de nobilul AISEPOS (Pastorul) si sotia lui, BRITO-LAGIS (Divina Lupoaica), zisa si TERGO-LAPE – „Frumoasa Lupoaica”. Pentru ca a fost wolfwoman_by_alian22crescut de o „lupoaica”, zeului i s-a mai spus si Apollon Lykios. La vremea nasterii celor doi Zamolxis, peste neamul getilor NAPEI, la nord de raul Naparis, stapaneau scitii amestecati cu greci, in frunte cu ERETE (Teposul, Ghimpatul, Zbarlitul). Capitala lor se afla pe locul actualului oras Slobozia. Auzind de nasterea miraculoasa si fiindu-le teama ca getii sa nu se rascoale, ERETE a dat ordin ca toti pruncii nou-nascuti sa fie ucisi. Aceasta fapta abominabila a ramas in memoria getilor cu numele de ASTE-ROPEOS (uciderea copiilor). Aisepos si Britolagis i-au luat pe gemeni si i-au ascuns (impreuna cu propriul lor copil) pe malul drept al raului, in catunul CABESOS (actualui Copuzu), apartinand PIAN-GETAE, teritoriu ce nu era controlat de hoardele lui Erete.  Copilul natural al cuplului, cam de aceeasi varsta cu Gemenii Divini care-i erau frati de lapte, se numea PETR-I-ZEN („Putera (Miezul) Iernii), pe scurt PETRAE (Puternicul). Cei doi parinti au mai avut apoi un fiu, numit ANDAR (al doilea). Petrae si Andar au fost primii discipoli ai lui Apollon! Petrae se nascuse la trei saptamani dupa gemenii ceresti si este sarbatorit de noi, românii, la 16 ianuarie, sub denumirea de Sf. Petru de Iarna sau Sf. Petru al Lupilor. Andar a ramas in datinele romanesti cu numele de Sf. Andrei si e sarbatorit pe 30 noiembrie. El are darul de a-i feri pe drumeti de lupi. In Noaptea de Sf. Andrei se aduna toti lupii si Andar le imparte prada, pentru ca incepe iarna. In acea noapte vorbesc toate animalele si este, de asemenea, un bun prilej pentru vraji si farmece. Bun doar in sensul de prielnic! La miezul noptii se deschid cerurile si coboara ingerii inarmati pentru a alunga duhurile rele si strigoii. In fine,Sabadios si Britolagis au mai avut doi baieti, IACCHUS si ION, deveniti si ei discipoli ai lui Apollon.
Pana la pubertate, gemenii au trait ca toti ceilalti copii geti. La 13 ani, fetele erau despartite de baieti, fetele fiind initiate sa devina femei, iar baietii treceau printr-un ritual asemanator, pentru a fi inclusi in randul barbatilor. in cadrul unei ceremonii de „purificare”, Apollon a fost botezat in raul pe care odinioara plutise capul lui Orfeu. Cu acest prilej, getii au asistat la o miraculoasa intamplare, consemnata pe o caramida descoperita la Drobeta:
IS NAO ZEV/ A MUZZ VIEV/ TRAUBTIUS AL/ I MAZZE DAL/ TATO NIPAL/ A MUTRI UKARAL – ” Zeii nostri au trait  obisnuit (simplu); dar la varsta de 13 ani, Tatal Ceresc i-a schimbat la fata”.
Getii si dupa ei, grecii, ii numeau pe cei doi Zamolxis APOLLON (Albul) si ARTEMIS (Rosia). Legendele spuneau ca mama lor era Fecioara Divina, Divina MARIAN (Magnifica, Floare de Mar), drept care copiii se numeau MARIAN-DYNES – Copiii din Flori de Mar. Pe un vas descoperit la Ocnita – Cosota (jud. Valcea) este inscrisa o invocatie catre Copiii  Divini: VASILE YSTHI A MAR/ KO SEPO IEI AN.
 Traducere: „Mladitele imparatesti de mar! Familiei (neamului) la multi ani!”
 
 La Sarmisegetuza s-a gasit un medalion din lut ars cu chipul unuia dintre Zamolxis. Asemenea amulete au mai fost descoperite si in alte cetati dacice.
 n.a. Balada Lupului Alb, de Pavel Corut, cititi aici https://iokronos.wordpress.com/poezii/