„Sa nu va mai fie frica de cancer. Aceasta cura reprezinta o cale de vindecare a bolnavilor, daca acestia au curajul si puterea de a rezista”. (Rudolf Breuse) 

Vindecarea poate incepe ACUM, daca timp de 42 de zile bolnavul va consuma doar sucuri de legume si ceaiuri corespunzatoare, pregatite in conditii specifice. Sucurile se pot bea ori de cate ori va este foame, dar nu mai mult de 0,5 litri pe zi, cu cat mai putin, cu atat mai bine! Pentru supravietuire este nevoie de doar 1/8 – 1/4 l suc pe zi, dar se poate bea pana la 1,2 litri, cantitate ce nu trebuie depasita.  Desi in acest timp veti slabi 5-15 kg., va veti simti bine. Rudolf Breuss a urmat el insusi aceasta cura si marturiseste ca niciodata nu a muncit atat de mult, ca in perioada respectiva.

Este bine ca inainte de a incepe cura, vreme de cateva zile, pe langa mancarea normala, sa se consume aproximativ 1/4 suc pe zi, pentru a se acomoda organismul.

Cura trebuie efectuata 42 de zile consecutiv – pentru cancer sau leucemie si pana la 21 de zile, pentru celelalte boli. In mod corect, cura decurge astfel:

Dimineata: 1/2 ceasca ceai rece pentru rinichi, baut incet; dupa 30-60 min., 1-2 cesti ceai cald de salvie; dupa 15-30 min. se va lua o mica inghititura ceai de legume, in functie de senzatia de foame. Pana la pranz se pot bea 10-15 inghitituri de suc. Intre timp se consuma din nou ceai de salvie, ce poate fi baut si rece, in orice cantitate, dar fara zahar.

Pranz: o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi; aceeasi cantitate se bea si seara, inainte de culcare. Dupa-amiaza se va lua, de mai multe ori, cate o inghititura de suc de legume.

Injectiile sau razele sunt interzise in timpul curei. De asemenea, imediat dupa operatie, cura nu este indicata; asteptati minimum 2 luni, altfel nu veti obtine rezultatele dorite. In acest timp, ar fi bine sa consumati 1/16 – 1/18 l suc de legume, dar, pe langa acesta, trebuie sa mancati, de pilda, supa din fulgi de ovaz, supa de legume si alte alimente usoare. Sucul se bea inghititura cu inghititura, mereu inaintea meselor si insotit de ceaiurile mentionate. Cura totala o veti incepe de-abia in momentul in care va veti simti suficient de puternic.

Bolnavii care au fost tratati cu citostatice, trebuie sa bea zilnic suc, mai mult timp, pentru a mentine celulele care nu au fost inca distruse. Persoanele care inainte de inceperea curei au pierdut mult in greutate, au voie sa manance zilnic o ceasca cu supa de ovaz, alaturi de sucuri.

Dupa cca 10 zile de cura, ar putea aparea o criza ce nu trebuie sa va ingrijoreze si sa va faca sa renuntati la tratament. Cura nu se intrerupe niciodata brusc. Se bea mai departe aprox. 1/8 l suc de legume/zi si se consuma mancaruri usoare: supa de taitei, supa de zarzavat, sucuri naturale, apoi cate putina carne de pasare.

Cine nu poate sa tina o cura totala, o poate urma doar pe jumatate, luand, pe zi, 1/2 l suc si mancand supe usoare, sau o ceasca de supa cu taitei si ceapa, preparata astfel: o ceapa, cat un ou de gaina, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se prajeste in putin ulei, pana devine aurie. Se pune apa calda peste ea, se fierbe usor, aprox. 10 min., apoi se adauga taiteii. Se poate condimenta usor.

Sucurile si ceaiurile

Reteta sucului: 300 g sfecla rosie, 100 g radacina de telina, 100 g morcov, 20 g ridiche si un cartof de dimensiunea unui ou de gaina. Cartoful este foarte indicat, in cazul cancerului la ficat.

Sucul se va strecura printr-o sita fina sau prin panza de in.

Se consuma zilnic 1/8 – 1/4 l, maximum 1/2 l, lingura cu lingura, inghitind numai dupa ce s-a amestecat bine cu saliva din gura.

Ceaiul de salvie

Pentru gargara, se infuzeaza timp de 10 minute.

Pentru baut, turnati 1/2 l apa fiarta peste 1-2 linguri de salvie si fierbeti 3 minute. Mai puteti adauga sunatoare, menta, roinita. Poate fi consumat in orice cantitate. Este cel mai important dintre ceaiuri si ar trebui baut pe toata perioada vietii.

Ceaiul pentru rinichi

Compozitie: 15 g coada calului, 10 g urzici, 8 g troscot si 8 g sunatoare. Aceasta cantitate este suficienta pentru 3 saptamani. Din acest amestec, se foloseste cam 1/2 lingura la o ceasca, peste care se agauga apa clocotita si se lasa la infuzat aprox. 10 minute. Se trece prin sita si se pune deoparte. Peste ce ramane in sita se mai toarna inca 2 cesti cu apa fiarta si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara, de asemenea, apoi se amesteca cu primul ceai obtinut.

Ceaiul pentru rinichi se va consuma doar vreme de 3 saptamani, cate 1/2 ceasca, rece, dimineata, pe stomacul gol, inaintea pranzului si seara, inainte de culcare. In acest timp nu consumati carne de vita sau porc si nici supe de carne sau mancaruri reincalzite.

Ceaiul de napraznic

Infuzati jumatate de lingura de planta, in apa fiarta, timp de 10 minute. Zilnic, se consuma o ceasca de ceai rece. Este indicat in toate tipurile de cancer, intrucat contine foarte putin radiu.

Ceaiul de galbenele

Se prepara si se consuma la fel ca si ceaiul de napraznic. Ceaiul de galbenele este cunoscut drept un remediu excelent impotriva cancerului.

Instructiuni speciale

In timpul curei, evitati sa stati prea mult in pat. In schimb, este foarte bine sa aveti o activitate lucrativa usoara si sa faceti plimbari la pas.

Indepartati din locuinta parafina, naftalina, camforul, insecticidele puternice, detergentii si otravurile, iar dupa eliminarea lor afumati incaperile, timp de 7-14 zile consecutiv, cu tamaie sau rasina de brad.

Nu consumati alcool, cafea, nu fumati si eliminati total din alimentatie carnea de vita sau de porc.

Aceasta cura este recomandata si celor care vor sa previna o eventuala imbolnavire, putand fi urmata cu scop regenerator pentru organism, astfel: 1/8 – 1/4 l suc pe zi, intotdeauna inaintea mesei, „la pachet” cu ceaiul de salvie si ceaiul pentru rinichi.

Ca si cura de slabire, poate fi urmata tot 42 de zile, fara niciun risc pentru organism.

Si nu uitati! Credinta este principiul universal de vindecare, fara de care nu obtinem nimic.

Sursa: :„Autovindecare prin tratamente naturiste”, de Aurelian Cirjeu Gogan, Editura Teora.