Prof. Scarlat Demetrescu

Lumea de dincolo

Intr-una dintre cartile sale de frunte (Les Lumières de l’Invisible), Jean E. Charon – cunoscut atomist francez, a descris stiintific „memoria”, „intuitia” si „ratiunea”, demonstrand ca decodificarea acestora se gaseste nemijlocit in particulele lumii atomice: „Fiecare particula individuala a Materiei dispune, in microuniversul ei imaginar, de o „memorie semnificativa” – sigma – de care va trebui sa se tina cont, pentru a putea explica, in mod complet, comportamentul individual al fiecarei particule”.

Inca de la inceputurile atomisticii, evidentiindu-se personalitatea particulelor elementare, oamenii de stiinta au fost intrigati de modul in care fiecare entitate a microcosmosului „stie” sa-si aleaga felul particulelor cu care „poate” sau chiar „trebuie” sa se asocieze, precum si felul acelora pe care „trebuie” sa le evite. Surprinzator este insa, faptul ca aceste informatii au fost transmise, in anii ’30, profesorului Scarlat Demetrescu (foto), de catre „un duh superior”, cu mult inainte de constatarile stiintifice mentionate anterior. Ca un adevarat Enoh modern, profesorul Demetrescu a aflat, pe cai spirituale, modul in care, din Haosul Vesnic, s-a nascut „Sfera Divina”: „Totul a provenit din Infinit, din ceea ce am denumit Haos, care e plin de particule vii, de viata … Odata, candva, in eternitatea trecuta, Infinitul era plin de particule numai de un singur fel. Vesnicii peste vesnicii au trecut si, din cauza desimii lor, s-au produs atingeri si frecari intre ele. Din aceasta cauza s-a nascut in sanul lor o miscare ce a adus cu sine o constiinta, o viata a lor proprie”.

Pentru cele mai numeroase aglomerari de particule care au evoluat astfel, progresul respectiv s-a limitat doar la o noua stare intima, la fel de statica: constientizarea apartenentei la o mare populatie. Duhul instructor a denumit aceste microentitati ca fiind „particule pasive”. Aceasta diferentiere fata de infinita masa a a particulelor neutre a facut ca, in timp, sa apara atrageri reciproce intre micile entitati care „au progresat”. Astfel, au inceput sa se produca deplasari in cadrul nesfarsitei mase statice si s-au format chiar si anumiti curenti de curgeri atractive. Fenomenul a conferit o noua stare acelor multimi de particule care „au vrut” sa se deplaseze, pentru a se asocia cu suratele similare, ceea ce releva manifestarea unei gandiri proprii. Numele indicat pentru aceste multimi de microentitati „constiente”, a fost de „particule active”.

Procesele de perceptie progresiva si de „imprimare” a noilor capacitati elementare de manifestare a infimelor „entitati vii”, ce au existat din eternitate, in spatiul fara de hotare, au continuat, dar, evident, in anumite limite. In decursul vesniciilor, acestor mase nestiute de particule vii, li s-au imprimat treptat aceste facultati elementare, cu totul surprinzatoare pentru micimea lor.

Pe baza experimentelor efectuate la marile acceleratoare de particule din importante centre de cercetari nucleare, omenirea terestra a descoperit stiintific, abia in a doua parte a secolului XX, „calitati” si manifestari similare doar la „particulele create” – aparute insa mult mai tarziu in imensul cadru al microcosmosului Creatiei. Particulele primordiale nu au fost descoperite pana acum! 

Este uluitor faptul ca aceste informatii complexe, ce stau la baza stiintei nucleare, i-au fost transmise initiatului roman, de catre o fiinta invizibila, mult evoluata spiritual, inca din prima jumatate a veacului trecut. Or fizicienii atomisti le-au descoperit abia dupa cateva decenii! In acest context, comunicarea consemnata de profesorul Scarlat Demetrescu, este cu adevarat impresionanta:

„Marii savanti ai spatiilor, ingerii solari, afirma ca acest eter universic e format din particule libere si ca se disting trei feluri de particule vii. Unele au calitatea de a fi inteligente, altele – pe langa o mica inteligenta – au si o mare memorie si, in fine, o a treia categorie este a acelora care au insusirea unei vointe puternice. Cele mai numeroase sunt cele cu vointa, urmeaza acelea cu puterea de inregistrare, de memorare, iar cele mai putine sunt acelea cu insusirea de a fi inteligente.

Initiatul Scarlat Demetrescu (1872-1945) a fost profesor de stiinţe naturale si geografie la Liceele „Sf. Sava” si „Gheorghe Lazar” din Bucuresti. Simultan, a fost subdirector la Senat, geolog la Institutul Geografic al Romaniei si a condus revista spiritista „B. P. Hasdeu”.

(Surse: „Lumea de Dincolo” de Florin Gheorghita, Editura Obiectiv; Wikipedia)